Mastodon is een gebruiker op mstdn.nl. Je kunt deze volgen of interactie mee hebben als je ergens in deze Fediverse een account hebt. Als je dat niet hebt, kun je je hier aanmelden.
Dba6abd750d0a7fa

Mastodon @mastodon

Voor vandaag geplande minor upgrade toch maar even uitgesteld: we draaien al op 1 van de meest recente versies en hier en daar zien we toch wat problemen die admins van andere instanties tegenkomen bij de upgrade. Liever even wachten tot half Mei: we draaien lekker stabiel nu en dat houden we graag zo!

@Poelekes @metbril @jflamman Op die manier heb je binnen twee dagen een "Home" tijdlijn die niet onderdoet voor Twitter - de meeste bekende Tweeters zitten sowieso al op Mastodon, je moet ze alleen even vinden: vaak hebben ze exact dezelfde @handle

@jflamman @metbril @Poelekes want degene die je dan volgt, die boost dan wellicht weer toets van anderen, of tagged andere gebruikers - als je die interessant vindt dan volg je die ook. Vind je ze niet meer interessant dan ontvolg je ze weer..

@Poelekes @metbril @jflamman Tip: meld je ook aan bij andere intanties en check daar vooral de federale en lokale tijdlijn. Als je dan daar iemand ziet die je wel wilt volgen, dan kopieer je zijn/haar @gebruikersnaam met daarachter @dieandere.instantie (dus (@gebruikersnaam@dieandere.instantie) en plak je het in het zoekveld van mstdn.nl. Wordt die persoon gevonden dan volg je die. Dat doe je 4 of 5 keer en dan stroomt je Home al snel vol met leuke toets.

Mastodon boostte
Mastodon boostte

As Mastodon grows, at some point there _will_ be a meltdown of some big instance into which tons of people put their trust and then the admin turns out not to be trustworthy (like the MtGox incident in Bitcoin). Even if it's a few hundred people affected, it will be major negative news.

People need to be educated about the role and power of instance admins.

@volkskrantbot @SLRE @SLRE Als ik even mag inbreken in dit (openbare) gesprek: Volkskrant bot heeft netjes vooraf toestemming gevraagd en we hebben ze van harte verwelkomd. Wat je opmerkt zien we ook wel, maar je kunt het inderdaad tijdelijk negeren (of "dempen" - stom woord) totdat er meer lokaal wordt getoeterd.. Hoort allemaal bij het opstart proces! Straks ben je blij dat ze er zijn.. (hoop ik) 😉

@metbril @frankmeeuwsen @mdbraber @ruudboy @jflamman Was overigens wel erg blij dat we in het NRC vandaag niet werden genoemd/gelinked. Zat op m'n werk en dacht "oh nee, he?" toen iemand me de link stuurde, maar het viel mee gelukkig. Anders krijg je weer zo'n toeloop van ongeinteresseerden die even komen kijken en meteen weer weg zijn.

@Roos @frankmeeuwsen @metbril @jflamman @ruudboy @mdbraber De gefedereerde tijdlijnen zijn op die grote instanties inderdaad krankzinnnig druk! Nauwelijks bij te houden..

Op Koningsdag doen we wat klein onderhoud. Zou geen hiccups mogen opleveren, maar als we even 5 minuten niet bereikbaar zijn dan "ligt het aan Vodafone" 😉

@metbril @jflamman @mdbraber Mooi toch! Ik zie instanties niet als concurrenten..

Mastodon boostte

@skoop komen vast een boel handige nieuwigheidjes bij in de toekomst!

@skoop nou ja zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Even een api endpoint aanroepen op de intances die je hebt aangegeven als gekoppeld op het moment dat je iemand (ont)volgt of (de)blokkeert..

@SLRE Nou ja ik dacht als het niet bevalt dan hoor ik het wel 😉 valt niet tegenop te dempen die mangabots

@skoop zou ook handig zijn als je accounts zou kunnen koppelen. Dat als je iemand volgt terwijl je op een andere instance zit je die op de andere(n) dan meteen ook volgt zonder export/import.

@skoop je kan wie je volgt en blocked wel exporteren en importeren - maar al je posts en uploads meeverhuizen is (nog?) geen optie.

Heb pawoo.net op de "silent" lijst gezet. Als je ze volgt zie je hun posts, maar ze zouden niet meer in de gefedereerde tijdlijn zichtbaar moeten worden voor niet-volgers..