februari 23, 2024

Outfit voor de eerste werkdag

Outfit

Je wilt weten wat je moet aantrekken op je eerste werkdag. Je wilt natuurlijk geen slechte indruk maken bij je nieuwe collega’s. De eerste werkdag begint met veel verwachtingen. Het maakt niet uit of het je eerste baan is of dat je overgaat naar een nieuw bedrijf, je zult toch spanning hebben bij het betreden van je nieuwe werkplek. Je wilt er op je best uitzien en geaccepteerd worden door je collega’s. Het kiezen van de juiste outfit voor de eerste werkdag wordt in dit opzicht heel belangrijk. Met een paar mason garments en een nette blazer heb je de perfecte look voor je nieuwe werkplek.

Formeel en comfortabel

Als je weet dat de dresscode voor een bepaalde dag formele kleding is, zorg dan dat je een outfit klaar hebt liggen. Je kunt een broek dragen in formele kleuren als zwart, marineblauw, grijs of beige. Draag formele overhemden met lange mouwen of button-down overhemden in wit of een kleur die bij je broek past. Je kunt een stropdas dragen in een effen kleur of met een minimale print, als basis van je outfit. Is de dresscode iets minder formeel, dan kun je een stone island polo dragen. Dit is een perfecte keuze als het bedrijf de werknemers toestaat zich comfortabeler te kleden.

Pak of blazer

Door een pak aan te trekken op je eerste dag maak je een goede indruk op je collega’s en je baas, vooral als je een leidinggevende functie krijgt. Een pak omvat een broek en een colbert. De broek en het pak moeten dezelfde kleur hebben. Deze kunnen eventueel op maat gemaakt worden zodat ze de perfecte pasvorm hebben. Een blazer is iets minder formeel dan een pak. Toch zien ze er formeel genoeg uit door de metalen knopen in marinestijl. Ze zijn perfect als je werkplek minder formeel is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.
X