juni 21, 2024

Sloepverzekeringen vergelijken? Hier aandacht aan besteden!

sloep

Heb je een sloep en wens je deze graag te laten verzekeren? In dat geval zal je uiteraard willen kiezen voor het afsluiten van één van de speciale sloepverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld verzekeringen voor een speedboot geldt ook voor een sloep dat er een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende soorten polissen. Voordat je over gaat tot het afsluiten van een bepaalde verzekering voor jouw sloep is het altijd belang om een goede vergelijking uit te voeren. Benieuwd waar je hierbij allemaal rekening mee moet houden? Lees dan zeker verder!

Welk type sloepverzekeringen wil je graag afsluiten?

De eerste vraag die je, je bij het vergelijken van sloepverzekeringen dient te gaan stellen heeft betrekking tot de dekkingen waar je aanspraak op wil kunnen maken. Wat deze dekkingen betreft zal de praktijk meteen duidelijk maken dat we een onderscheid dienen te maken tussen niet één, niet twee, maar wel drie verschillende opties. Hierbij kan dan worden gedacht aan deze opties:

  1. De vrij standaard en eenvoudige WA-verzekering;
  2. De enigszins uitgebreidere WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De meest complete (en duurste) allriskverzekering;

Voor welke van deze verschillende sloepverzekeringen je finaal gaat kiezen zal altijd worden bepaald door onder meer de dekkingen waar je aanspraak op wil kunnen maken evenals het budget dat je voor de verzekering in petto hebt. Ook met dit laatste wil je zeker en vast rekening houden.

Welk vaargebied wordt er precies gedekt?

Wanneer je de verschillende sloepverzekeringen gaat vergelijken die je op de markt af kan sluiten zal je tot de vaststelling komen dat er daarbij lang niet altijd sprake bij is van hetzelfde vaargebied, integendeel. Voor bepaalde van deze verzekeringen geldt dan ook concreet dat ze uitsluitend een vaargebied dekken welke betrekking heeft tot Nederland. Voor veel mensen die eigenaar zijn van een sloep kan dit best voldoende zijn. Dit gezegd hebbende zijn er aan de andere kant ook heel wat mensen welke met hun sloep naar het buitenland op vakantie gaan.

Controleer bij het afsluiten van een sloepverzekering altijd van welk vaargebied er concreet sprake is. Dit is absoluut van cruciaal belang wanneer je van plan bent om met jouw sloep te gaan varen in het buitenland. Hou er hoe dan ook eveneens rekening mee dat in veel landen in Europa wel degelijk een bij wet verplichte bootverzekering van toepassing is.

Hoeveel bedraagt het mogelijke eigen risico?

Als derde aandachtspunt zal je bij sloepverzekeringen vergelijken zeker ook de nodige aandacht willen besteden aan het mogelijke eigen risico waarvan sprake is. Een hoger gelegen eigen risico zorgt ervoor dat je aandacht dient te besteden aan twee niet onbelangrijke aandachtspunten:

  1. De premie die je periodiek moet betalen kan daardoor lager uitvallen;
  2. Bij een schadegeval dien je een groter bedrag uit de eigen zak te betalen;

Het eigen risico dat wordt gehanteerd op sloepverzekeringen kan worden bepaald door de verzekeraar in kwestie. Dit betekent concreet dat ze niet altijd hetzelfde is, integendeel. Vergelijk dus altijd grondig de verschillende verzekeringen die voor een sloep afgesloten kunnen worden. Enkel en alleen op die manier is het immers mogelijk om het interessantste exemplaar af te kunnen sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.
X