november 27, 2023

Sport & outdoor: Basketbal

Basketbal is een hartstikke leuke sport. Voor jong en oud. Je bent op zoek naar een nieuwe basketbal. Het is belangrijk om wel de juiste bal aan te schaffen. Speel je graag regelmatig voor de lol op een veldje in je woonwijk? Of moet de bal ook geschikt zijn voor het spelen van een wedstrijd? Hoe kies je de juiste bal?

Verschillende soorten basketballen bij basket-ciney.be

Bij basketballen heb je allerlei soorten en maten. Er zijn basketballen voor zowel binnen als buiten. Er is altijd een geschikte basketbal te vinden. Of je nu alleen af en toe een potje basketbal voor je plezier speelt of met regelmaat een wedstrijd in een sportcomplex speelt. Bij basket-ciney.be vind je zeker de juiste bal.

Materialen basketballen

Bij basketballen wordt er eerst een binnenbal gemaakt. Deze binnenbal noem je een blaas. Het materiaal van de binnenbal is rubber. Met een ronde mal wordt het rubber gevormd. Een blaas kan nog niet stuiteren. Nadat de binnenbal omwikkeld is met nylon, polyester of een combinatie hiervan kan de bal wel stuiteren. Polyester kan het beste stuiteren en is goedkoper in gebruik dan nylon. Nylon zorgt naast het stuiteren weer voor meer stevigheid. Na de laag met polyester of nylon komt er nog een laatste laag. De oranjebruine kleur van de basketbal die iedereen wel kent. Kijk bij basket-ciney.be voor basketballen in verschillende materialen.

Geschikt voor indoor of outdoor

Wanneer is een basketbal geschikt voor binnen en wanneer juist voor buiten? Er zijn ook basketballen die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het is belangrijk om te letten op het materiaal waar de buitenste laag van de bal van gemaakt is. Een indoor basketbal kan je alleen binnen gebruiken. Bij deze ballen is de buitenste laag van leer of een soort kunstleer. Vaak wordt er PVC of polyurethaan gebruikt. Bij een outdoor basketbal is de buitenste laag van rubber. Rubber is duurzaam. Door het rubber heb je ook een betere controle over de bal. De basketballen die zowel binnen als buiten te gebruiken zijn, worden meestal gemaakt van rubber of kunstleer.

Verschillende maten

Bij het kopen van een basket is het belangrijk om op de maat te letten. Je hebt de juiste maat nodig. Kijk bij basket-ciney.be voor een bal in de geschikte maat. Een basketbal in maat 7 wordt gebruikt door heren. Dit is ook de maat die verplicht is bij wedstrijden voor heren. Dames spelen met een basketbal in maat 6. Maat 6 is ook verplicht bij wedstrijden voor dames. Maat 5 is geschikt om voor kinderen tot 11 jaar te gebruiken. Deze maat kan je dan ook het beste kopen als je op zoek bent naar een bal voor je kinderen.

Op pompen van de bal

Hoe hard je de bal wilt hebben, is een kwestie van gevoel. Als de bal te hard is, heb je minder controle. De bal stuitert alle kanten op. Ook de kant op die jij juist niet wilt. Met een te zachte bal kun je helemaal niets beginnen. Een goede controle is om de bal van schouderhoogte te laten vallen. Als de bal dan weer opstuit tot de hoogte van je heup dan is de hardheid goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.
X